Trends uit de retail op een rijtje!

Sandenburg concept creation is elke dag bezig met trends en innovaties binnen retail, foodservice en public spaces. Onze concept ontwikkelaars vertalen deze trends naar onze lopende projecten. Nieuwsgierig naar de laatste retail trends? Lees snel verder!

Speciaal voor jou!

Personalisering wordt steeds belangrijker binnen retail & foodservice. ‘One size fits all’ past niet meer bij onze tijd. Niet ieder product sluit aan op de wensen en behoeftes van iedere consument. Consumenten gaan op zoek naar verfijnde lokale plekken in plaats van grootschalige plekken. De vraag gaat dus van ‘massa aanbod’ naar ‘maatwerk’. Inspelen hierop maakt het verschil voor jouw klanten.

Tell your story!

Een goed verhaal verkoopt. Een koffie gemaakt van fairtrade koffiebonen van een koffieboer uit een klein dorpje gelegen in de heuvels van Colombia klinkt veel interessanter dan gewoon ‘een koffie’ zonder achterliggend verhaal. Deze trend heet storytelling; het krachtig en effectief inzetten van een verhaal achter een product.

Beleving is key!

Wanneer consumenten naar fysieke winkels gaan, werkt beleving als een onderscheidende factor ten opzichte van andere winkels. Een aantrekkelijke winkelomgeving met iets extra’s is een belangrijke reden voor consumenten om naar specifieke winkels te gaan. De herinnering die de klant opbouwt door zijn unieke winkelbeleving zorgt ervoor dat hij een returning customer wordt. Dit is klantbinding uitgelegd in een notendop!

Blurring!

Blurring is het samensmelten van retail, horeca en dienstverlening. Het is het combineren van verschillende branches. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt waar je ook kan dineren, zoals Landmarkt. Of een wasserette waar je lekker kan lunchen terwijl je op je was moet wachten. Blurring brengt gemak in het leven van de consumenten en zorgt voor extra beleving!

Nieuwsgierig naar hoe wij dit vertalen en toepassen in onze concepten? Mail of bel naar Sandenburg en kom een kopje koffie met ons drinken zodat wij bespreken hoe wij jou verder kunnen helpen!

Psst, lees hier ook onze blog over Food en Retail trends in Berlijn!