Nieuwbouw Oranje Nassau’s Oord van start!

Zoals voor ieder project zetten wij ons maximaal in voor een optimaal resultaat. In dit geval voor de bijzondere, kwetsbare ouderen van Zinzia Zorggroep, voor wie de nieuwsbouw van het psychogeriatrisch verpleeghuis van Oranje Nassau’s Oord van start gaat.

De wensen van kwetsbare bewoners met (een ernstige vorm van) dementie en hun mantelzorgers zijn door de jaren heen veranderd. Dat vereist een andere aanpak, want volgens Zinzia is de inbreng van alle betrokkenen van belang: een verpleeghuis is niet alleen een verzameling woningen, maar een plek waar bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers, bezoekers, medewerkers en zelfs toeleveranciers ‘vrij’ kunnen bewegen en hun verhalen kunnen delen.

Zinzia Zorggroep - Oranje Nassau's Oord

In samenwerking met het bevlogen team van Zinzia en Mecanoo architecten zijn wij tot een uniek hospitality concept gekomen. De in de prachtige bossen van Wageningen gelegen nieuwbouwlocatie is een bijzondere plek waar binnen- en buitenwereld elkaar ontmoeten. De multifunctionele ruimte is voorzien van een informele ontvangstplek en een verscheidenheid aan andere, bijzondere voorzieningen. In het restaurant kunnen bijvoorbeeld kookworkshops voor bewoners, verzorgers en omwonenden plaatsvinden. De daarvoor ontworpen restaurantkeuken wordt bovendien gebruikt voor het testen en demonstreren van maaltijden speciaal ontwikkeld voor ouderen.

Daarnaast bestaat de openbare ruimte uit een bibliotheek, wasgelegenheid, (fiets)werkplaats en een experience ruimte. Zo heeft ook de huiscongiërge een prominente plek gekregen om, naast kluisjes voor bewoners ook hun mobiliteit in zowel het gebouw als in de natuurrijke omgeving optimaal te verzorgen. Vanaf de eerste verdieping hebben mensen een mooi uitzicht op het fraaie interieur van de begane grond. De verdieping biedt plek aan een fitness- en fysiotherapie-ruimte en een Grand Café/biljartruimte. Bekijk hier de animatie van het interieur en lees meer over dit bijzondere project!

Kortom, een bijzondere plek die bijdraagt aan het kleurrijke leven van alle bewoners en betrokkenen optimaal bedient in het zorgen met KLEUR. De oplevering zal eind 2019 zijn en voor geïnteresseerden organiseren wij graag een rondleiding om ons ontwerp verder toe te lichten.

> Bekijk hier het project!

In opdracht van: Zinzia Zorggroep
In samenwerking met: Mecanoo architecten, Geelhoed & Peekstok en Wim Huizing.

Zinzia Zorggroep - Oranje Nassau's Oord

Zinzia Zorggroep - Oranje Nassau's Oord