Een nieuwe hotspot in de Leuvehaven!

Nieuw paviljoen aan de Leuvehaven

De Leuvehaven in Rotterdam is dé plek waar ooit de Rotterdamse haven is ontstaan en waar de historische vloot ligt. Het Maritiem District ondergaat een metamorfose en de Leuvehaven speelt hierin een prominente rol als publiek verblijfsgebied. Het iconische Leuvepaviljoen wordt de blikvanger van het Maritiem District. Sandenburg concept creation draagt al een aantal jaar met veel plezier bij aan de ontwikkeling van het Leuvepaviljoen.

Dit nieuwe gebouw gaat de andere paviljoens vervangen en de functies samen laten komen in één compact paviljoen. Het zicht op de Leuvehaven wordt op deze manier een echte beleving. De wensen van de gebruikers en de gemeente zijn meegenomen in de conceptuele invulling. Het paviljoen zal een krachtige uitstraling hebben op dijkniveau, maar ook uitnodigend en warm zijn.

In het nieuwe paviljoen komen twee werkplaatsen van het Maritiem Museum, welke ook voor het publiek toegankelijk zijn. Daarnaast komen het Haven Informatie Punt (HIP) en ook twee horecagelegenheden met terrassen aan het water in het paviljoen.

In de twee werkplaatsen kunnen bezoekers ervaren hoe de schepen aan de haven worden onderhouden. De werkplaatsen hebben een interactief karakter, waar nieuwe generaties – Rotterdammers én toeristen – oude ambachten en nieuwe technieken ontdekken. Het Haven Informatie Punt draagt bij aan de verbinding tussen stad en haven. De grootsheid van de haven komt hier tot uiting.

Naar verwachting is het nieuwe paviljoen en de buitenruimte eind 2019/begin 2020 te bewonderen voor bezoekers. Voor geïnteresseerden organiseren wij te zijner tijd graag een rondleiding om de uitgangspunten voor het Leuvepaviljoen verder toe te lichten.

Klik hier voor meer informatie over het Leuvepaviljoen

Leuvepaviljoen, Leuvehaven