Eazie groeit door in 2020

De Chinees-Nederlandse broers Shunli en Shengli Huang hebben goede voornemens in overvloed. Ze zijn vastberaden om in het nieuwe jaar met hun onderneming Eazie de vleugels verder uit te slaan in Nederland. De healthy foodketen opent in de eerste helft van 2020 in ieder geval drie nieuwe restaurants en laten twee upgrades uitvoeren van bestaande vestigingen, waaronder Zaandam. Op maat ontworpen door het team van Sandenburg concept creation, dat verantwoordelijk is voor het concept zoals dat sinds oktober 2018 wordt uitgerold in steden vanaf 80.000 inwoners. In bijgaande video vertelt directeur Rob Wolfs alles over het concept.

Eazie opende in 2019 maar liefst zes nieuwe vestigingen. Zo genieten Nederlandse consumenten in Hilversum, Alkmaar, Zoetermeer Oranjelaan, Den Haag Leyweg, Breda Houtmarktpassage en Utrecht Centraal Station van het gezonde alternatief voor fastfood. De  teller staat op 24 vestigingen, waarvan 21 franchise. Twintig procent van de €20 miljoen jaaromzet wordt verdiend met maaltijdbezorging. Met een mix van bezorglocaties en restaurants verwacht het concern de komende jaren door te groeien naar 100 vestigingen in steden vanaf 80.000 inwoners. Eazie verkent ondertussen de Duitse markt.

Eazie way of life
Eazie is het afgelopen jaar door GfK in een onafhankelijk onderzoek onder duizenden consumenten verkozen tot ‘Beste Fastservice restaurant van Nederland’. Bezoekers waarderen de restaurantketen om het lekkere en gezonde eten, het gemak van het bestellen en de scherpe focus van het familiebedrijf op een gezonde en goede levensstijl. De oprichters geloven vanuit hun Aziatische wortels dat gezond en lekker eten de basis vormt voor een gelukkig leven. Deze opvatting is volledig geïntegreerd in het concept dat wordt geduid als ‘Eazie way of life.

Sandenburg concept creation is verantwoordelijk voor het concept en ruimtelijk ontwerp, waarbij het draait om Aziatische invloeden en een mix van een urban 24/7 uitstraling met fysieke rustmomenten in het hectische bestaan.

Shunli Huang: ‘Het concept heeft te maken met ons persoonlijke DNA dat je mind en body altijd gezond moeten zijn. Mijn broer en ik zijn opgegroeid in de Aziatische horeca van onze ouders. Toen wij studeerden, was er geen gezond fastfood alternatief voor toegankelijk eten in een leuke en relaxte omgeving. In maart 2004 waren wij echt pioniers toen we in Leiden begonnen. De studenten uit de begintijd komen nog steeds bij ons eten. Mensen zeggen tegen elkaar: “Laten we gaan Eazien”. Dat familiegevoel willen we erin houden.’

Personalisatie
Eazie verwacht dat personalisatie een belangrijk onderdeel wordt van het succes van de formule met de introductie in 2020 van een unieke service voor de Nederlandse markt. Directeur Rob Wolfs: ‘Wij geloven in de toekomst van gepersonaliseerd feel good food. Eazie kent mij straks als gast op basis van mijn persoonlijke profiel. We bouwen dat uit met een online platform. Dat ontstijgt een normaal restaurant. Ik kan op basis van mijn behoefte van het moment een maaltijd laten samenstellen. Daarvoor werken we samen met Naomi Brinkmans; sportdiëtiste van KNVB, Oranje en PSV. Zij heeft met ons een schema samengesteld waarin de gast op basis van zijn profiel een combinatie kan maken van wat goed is voor zijn levensstijl op het gewenste moment. Stel: je komt uit Londen met het vliegtuig; je bent moe en wilt een maaltijd eten die je oppept. Dan kun je dat via jouw persoonlijke bestelomgeving op je mobiel of tablet bestellen, terwijl je nog onderweg bent. Binnen zeven minuten staat de bestelling voor je klaar, of je kunt het thuis laten bezorgen. Op het moment dat wij met het platform live gaan, kunnen we 50 procent van onze omzet halen uit andere kanalen dan onze restaurants.’

Shunli Huang: ‘Andere platformconcepten kunnen bij ons aanhaken, waaronder fitnessapps die je bewegingen monitoren. We kunnen een combinatie maken door een optie over je eetgewoonten toe te voegen. We werken nu al met sportscholen samen om te zorgen dat mensen naast beweging ook goed blijven eten, zodat ze in combinatie met hun mind healthy blijven.’