AH to go BP

AH to go BP is een vernieuwd concept van Albert Heijn. De supermarkt opent zijn deuren in petrol met een breed aanbod van vers eten en drinken voor onderweg én thuis.

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie

Voor Albert Heijn to go hebben wij het concept vernieuwd en doorontwikkeld voor BP tankstations. Sandenburg heeft de principes van AH to go doorvertaald zodat het toegespitst is op de wensen van de weggebruiker. Niet alleen het interieur, maar ook het aanbod is toegespitst op deze specifieke doelgroep. Met meer dan 1.300 producten biedt de winkel het vertrouwde Albert Heijn to go assortiment, aangevuld met producten die populair zijn onder automobilisten. De klant er ook nog steeds terecht voor auto producten, zoals motorolie en ruitensproeiervloeistof. Om extra gemak te bieden, is er bovendien een Bol.com afhaalpunt toegevoegd.
Sandenburg heeft het frame van AH to go doorvertaald naar een ‘letterbak’ principe. De ontstane vlakken kunnen op verschillende manieren ingevuld worden met een beeldscherm, menu en/of producten. Op die manier zijn de wanden altijd speels te gebruiken in combinatie met producten. In het interieur komen de AH to go helden (top 5 producten) terug op de achterwanden van de shop. Daarnaast hebben wij de kleuren en materialisatie voor de verschillende interieuronderdelen bepaald. Kort na de opening van de eerste locatie hebben wij een visual merchandising advies opgesteld. Zo komt de presentatie van de verse (bakkerij) producten nog beter tot hun recht. 

De aanpak – Kort en krachtig

In de vorm van een paar ‘pressure cooking’ werksessies is er in een korte periode een sterk concept tot stand gekomen. Dit is gebeurd in samenwerking met het AH to go formule team en een team van Stamhuis Groep. Deze laatste partij is verantwoordelijk voor de interieurbouw.

Het resultaat – AH to go aan de snelweg

Samen met AH to go en BP hebben wij een concept gerealiseerd dat aansluit bij de specifieke doelgroep en de locaties van de AH to go bij BP tankstations. Het aanbod ‘Food for Now’ and ‘Food for Later’ komt goed tot zijn recht in de nieuwe shops. Vanaf najaar 2016 zijn meerdere AH to go shops op BP tankstations geopend.