Apotheek Ganzenhoef

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie
Voor Apotheek Ganzenhoef heeft Sandenburg een vernieuwend Apotheek & Beauty concept ontwikkeld. De vraag vanuit Apotheek Ganzenhoef is dat alle doelgroepen zich thuis moeten voelen in hun nieuwe apotheek.

De aanpak – De doelgroep moet zich thuis voelen
Voor Apotheek Ganzenhoef hebben wij gezamenlijk een visie en strategie ontwikkeld. Deze visie is innovatiever dan bestaande concepten. De strategie past bij de multiculturele doelgroep in Amsterdam Zuid-Oost. Wij hebben werksessies georganiseerd om samen met het team van Apotheek Ganzenhoef tot een passend en uniek concept te komen. De eerste gedachtes en ideerichtingen zijn uitgewerkt in mood boards en vlekkenplannen. Onze designers hebben vervolgens het concept vertaald naar een ruimtelijk ontwerp.

In het ontwerp hebben wij gebruik gemaakt van veel kleur en warme, natuurlijke materialen. Een belangrijk uitgangspunt is dat de doelgroep zich hier thuis voelt. De diversiteit van culturen voel je in het interieur design van Ganzenhoef. Enorme foto’s van mensen met multiculturele achtergronden zijn aan de muur bevestigd. De retail meubels hebben door de hand gevlochten wilgentenen elementen een koloniale stijl. Ook de winkelschappen zijn gebaseerd op hangmatten. De prachtige bamboevloer complementeert het geheel.

Het resultaat – ‘Zorg met een glimlach
Het motto van Apotheek Ganzenhoef in de Bijlmer is ‘Zorg met een glimlach’. Dat dit uitgangspunt is gevisualiseerd in het ontwerp is duidelijk merkbaar. De gastvrijheid van de Apotheek & Beautystore werkt aanstekelijk. Ook het assortiment is speciaal opgebouwd om klanten uit alle culturen goed te bedienen. Bezoekers komen hier niet alleen voor producten en advies, maar ook voor een kop koffie en een praatje.