ASML The Plaza

Werken en ontmoeten staan centraal binnen de hospitality voorzieningen van ASML.

De opdracht – Visie ontwikkeling ASML Campus

De ASML Campus in Veldhoven heeft een grote transformatie ondergaan. Hiervoor heeft Sandenburg een integrale hospitality visie ontwikkeld. Dit is gebeurd in samenwerking met Facility Management Services, Support en Corporate Communicatie. De visie is om het huidige businesspark te veranderen in een groene campus. In het visiedocument is een sterke basis gezet voor de ontwikkeling van het design. Dit visiedocument toont ook de realisatie van de toekomstbestendige hospitality faciliteiten. Binnen de opdracht hebben wij rekening gehouden met de huidige wensen en behoeften van de internationale gebruikers.

De aanpak – Op onderzoek gebaseerde visie

De wensen en behoeften van de gebruikersgroepen hebben wij in kaart gebracht. Daarvoor hebben wij verschillende interviews gehouden. Daarnaast heeft ASML een ‘Response Survey Cool Place To Work’ gehouden. Op basis van deze resultaten hebben wij een visie ontwikkeld. De visie is ontwikkeld in twee aansluitende fases. In de eerste fase zijn ideeën gegenereerd om de meest en minst belangrijke elementen van de toekomstige faciliteiten te bepalen. In de tweede fase is het geheel tastbaar gemaakt. Wij hebben de toekomstige faciliteiten gevisualiseerd met behulp van de onderzoeksdata, referentiebeelden en plattegronden.

Het resultaat – Sterk visiedocument

Als resultaat is er een visiedocument gepresenteerd. Dit beschrijft de specificaties van de hospitality faciliteiten. Deze visie is vertaald in twee gespecificeerde plattegronden. Een financiële begroting voor de faciliteiten ondersteunt de visie. Op basis van dit visiedocument is ASML Plaza gerealiseerd. Hier staat eat, meet, work, learn & share centraal.