Buitengewoon Utrecht

 

De opdracht – Visie ontwikkeling & ontwerp

Bob Scherrenberg is de vierde generatie van de Tuincentrum Overvecht-familie. Hij heeft de wens om de locatie van de eerste vestiging van het tuincentrum te transformeren. Hij wil een positieve bijdrage leveren aan de aantrekkelijkheid van het gebied. Aan de hand van de rijke historie en de wensen van consumenten en de omgeving hebben wij een unieke invulling ontwikkeld voor deze locatie.

De aanpak – Unieke invulling voor bijzondere locatie

Eerst hebben wij marktontwikkelingen en de ontwikkelingen in het Noorderpark geanalyseerd. Wij hebben de behoeften van alle stakeholders in kaart gebracht door middel van interviews met bezoekers van het Noorderpark en omwonenden. Tijdens de conceptvorming hebben er veel gesprekken plaatsgevonden met de gemeente en het wijkbureau Overvecht. Zo is het inhoudelijk kader afgestemd op de visie van de Gemeente Utrecht. Natuurlijk hebben wij ook gesprekken gevoerd met potentiële (Utrechtse) ondernemers. Op deze manier hebben wij een plan gevormd over de invulling van het gebied. De vier hoofd concepten bestaan uit een tuincentrum, versmarkt, bouwmarkt en hotel. Bij elk concept is gezocht naar verbindende factoren en kernwaarden.

Het resultaat – Verbinding tussen Overvecht en het Noorderpark

Het door ons ontwikkelde plan helpt om het Noorderpark en de wijk Overvecht te verbinden. Dit plan wordt op dit moment gerealiseerd. Dit wordt een plek waar Overvechters en Utrechters elkaar kunnen ontmoeten. Hier kunnen zij samen ontspannen en genieten van de diverse faciliteiten.