Ahold Delhaize Coffee Company

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie
Voor Ahold Delhaize Coffee Company heeft Sandenburg een concept ontwikkeld om koffie als versproduct aan te bieden in Albert Heijn. Zo zorgen wij voor een sterke positionering van koffie als versproduct in supermarkten.

De aanpak – Vers beleving
Voor Ahold Delhaize Coffee Company heeft Sandenburg een ontwerp uitgewerkt voor een aantal interieuronderdelen. Deze interieuronderdelen zijn; een kopstelling met bonen en een bonenmaler, een kopstelling met koffiemachines en een koffie-leestafel.

Zien, ruiken en proeven zijn essentieel om de beleving te optimaliseren. De verse bonen zijn goed zichtbaar in de silo’s en de vers gemalen bonen geven een heerlijke geur af. Om het gebruik van bonen te stimuleren, kunnen er slow coffee (filterkoffie) demonstraties gegeven worden op de mobiele unit. De mobiele unit kan bij de leestafel geplaatst worden. Door deze punten creëer je een ‘eigen plek’ in de supermarkt.

Het resultaat – Verse koffie in Albert Heijn
In het retail design staat het ultieme vers-gevoel centraal. Hiervoor hebben wij gebruikgemaakt van ruwe houten planken en een blauw stalen frame. Het heeft een wat ruwere en rafeligere uitstraling dan in een supermarkt te verwachten is en sluit dus beter aan bij de positionering van het product.