Fish Tales

De opdracht – Vismarkt in Albert Heijn
Fish Tales is het duurzame vismerk van food-innovators Bart van Olphen en Harm-Jan van Dijk. Zij zijn vooral bekend door hun unieke kookfilmpjes op Instagram en Facebook. Ook is Fish Tales lid van het bekende Jamie Oliver’s Food Tube. Ze willen 100% in het wild gevangen vis dichter bij de consument brengen. Wij zijn door hen gevraagd om een shop-in-shop concept voor supermarkten te ontwerpen. Hierbij staat vispresentatie op ijs centraal.

De aanpak – Versmarkt ervaring
Om de eerste vis-op-ijs presentatie binnen de grote supermarkten in Nederland te realiseren hebben we samen met Fish Tales een visie ontwikkeld voor het ontwerp.

Onze interieurontwerpers hebben voor dit unieke shop-in-shop concept de vormentaal, routing, indeling en opstelling bepaald. De functionele eisen zoals de werkwijze, hygiëne en de benodigde apparatuur zijn essentiële factoren binnen dit proces. Deze factoren zijn daarom meegenomen in het ontwerp.

Onze ervaring en expertise met het ontwikkelen van vers beleving in diverse supermarkten en versmarkten heeft geleid tot dit unieke en vernieuwende concept. De typische, eigenzinnige Fish Tales uitstraling en de verse vis komen helemaal tot hun recht in het ontwerp.

Het resultaat – Verse vis, nu ook in de supermarkt
De vis-op-ijs presentatie zorgt voor een vers beleving bij klanten. Bovendien zorgt dit ervoor dat klanten vis als product hoger waarderen. Het aankopen van deze eerlijke, duurzame vis wordt hierdoor aantrekkelijker voor klanten. De eerste shop-in-shop van Fish Tales is geopend in de Albert Heijn te Haarlem. Ook de AH XL (Gelderlandplein) in Amsterdam en Purmerend hebben een shop-in-shop viskraam van Fish Tales geopend.