Heineken Experience

De opdracht – Visie ontwikkeling. ontwerp & realisatie

“It is not about being cool, but about being connected”. Op basis van die gedachte is de Heineken Experience ontstaan. Dit is een interactieve beleving die de bezoekers een reis biedt door de rijke wereld van de bierbrouwer. Het is gevestigd in de 150 jaar oude Heineken Brouwerij aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Wij kregen, onder auspiciën van bureau DST, de eer om de realisatie van de eerste fase van het project te coördineren. Tevens ontwierpen wij verschillende onderdelen die tot op de dag van vandaag onderdeel zijn van de succesvolle Heineken Experience.

De aanpak – Baanbrekende brand experience

Bij de realisatie van de Heineken Experience waren wij verantwoordelijk voor de verwezenlijking van de vele innovatieve en vaak multimediale onderdelen. De Heineken Experience is wereldwijd één van de eerste experience-musea. Dit toont aan dat wij vaak baanbrekend te werk gaan. Van veel onderdelen hebben wij eerst schaalmodellen en uitgebreide proefopstellingen gemaakt. Dit heeft ons geholpen om te bekijken of het beoogde effect gehaald wordt en of het voldoet aan de hoge veiligheidseisen.

Daarnaast hebben wij rekening gehouden met de beperkingen van het monumentale brouwerijgebouw. Bij elke fase van de realisatie stelden wij zeer uitgebreide draaiboeken, begrotingen en planningen op. Met deze werkwijze konden alle betrokken bedrijven gezamenlijk aan het beoogde doel werken. Tussen 2001 en 2006 ontwikkelden, ontwierpen en realiseerden wij jaarlijks alle nieuwe innovaties van de Heineken Experience. Zo stonden wij aan de wieg van de ‘Make your own videoclip’ en de ‘Moods en Music’-ruimte. Beiden zijn nog altijd zeer populaire onderdelen van het museum.

Het resultaat – Jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers

De Heineken Experience is uitgegroeid tot een beroemde toeristische attractie onder jong volwassenen over de gehele wereld. Sinds de opening in 2001 beleven miljoenen bezoekers de Experience. De internationale trekpleister staat in de top 5 van meest bezochte toeristische attracties in Amsterdam.