Horecava Trend LAB

De nationale vakbeurs Horecava organiseert in 2018 opnieuw een Innovation & Trend LAB in RAI Amsterdam. Met een oppervlak van ruim 1500 m2 is dit LAB het grootste tot nu toe.

De opdracht – Visie ontwikkeling & ontwerp

Professionals uit de foodservice en hospitality branche kunnen bij dit onderdeel van de beurs onder andere vier trends in foodservice ontdekken en ervaren. Deze trends gaan over technologie, circulariteit, identiteit en third places. Bovendien is het thema van dit jaar ‘Proef de toekomst’.

De aanpak – Uitdaging voor de partners

In goede samenwerking met RAI Amsterdam en partners HTC Advies & Ake-Ideal is het LAB tot stand gekomen. De vier genoemde trends zijn doorvertaald in het ontwerp voor het Horecava Innovation & Trend Lab. Ook hebben wij de partners ondersteund om van hun concept een beleving te laten worden. De toekomst gaat om verbinden, daarom hebben wij brainstormsessies gehouden met de partners. Hierbij hebben wij ze uitgedaagd ook de samenwerking met andere partijen op te zoeken. Op deze wijze zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. We gaan daarom ook weg van de traditionele standbouw, en zul je het Trend & Innovation LAB ervaren als een blurring concept.

Het resultaat – Hospitality & Foodservice professionals opgelet!

Het Trend & Innovation LAB bestaat uit de Innovatiestraat, het TrendLAB, het AdviesLAB en het Theater. In het TrendLAB en de Innovatiestraat kunnen bezoekers de trends concreet ervaren en beleven. Zij worden verrast met onder andere foodwaste oplossingen, slimme keukentechnologie en 3D foodprinting. Ook designers van de Design Academy Eindhoven verrassen horecaprofessionals met hun oplossingen voor de toekomst. In de AdviesLAB’s krijgen ondernemers advies op maat over onder andere ontwerp, duurzaamheid en technologie. Daarnaast zijn er in het Theater elke dag topsprekers, zoals Michiel Bakker, Director Google Food en Bart van den Nieuwenhof, CEO La Place.