Jan Linders

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie
Jan Linders is een sterke regionale speler in de supermarktbranche die zichzelf onderscheidt door zich te positioneren als dé supermarkt van het Zuiden met de allerbeste versproducten. Om dit te versterken heeft Jan Linders Sandenburg gevraagd de positionering kracht bij te zetten. Sandenburg bereikt dit door het creëren van meer beleving voor de klant en het versterken van de eigen identiteit binnen het interieur ontwerp van de winkel.

De aanpak – Beleving
Wij hebben Jan Linders ‘gechallenged’ met een analyse van de huidige formule en positionering. Aan de hand hiervan hebben wij uitdagingen en kansen geformuleerd, met het oog op huidige trends. Op basis van de uitkomsten hebben wij het concept ontwikkeld voor diverse vershoeken. Hieronder valt AGF, brood, de bakkerij en de ‘keuken van Jan Linders’. Deze ‘keuken’ is een traiteureiland met de focus op maaltijden en verse vleeswaren, tapas en kaas.

Om KW meer te betrekken bij het versgebied heeft Sandenburg voorstellen gedaan voor de natuurgroepen koffie, chocolade, wijn en bier. We hebben ons daarin laten leiden door de belofte van Jan Linders dat klanten worden ontvangen ‘in het huis’ van Jan Linders. Bij Jan Linders vormen streekproducten, inspiratie en een goede prijs-kwaliteitverhouding de basis voor prettig boodschappen doen in een gemoedelijke sfeer. De vershoeken ademen beleving door het gebruik van authentieke accenten.

Om een optimale integratie van beleving, communicatie en het interieur ontwerp te realiseren werkten wij samen met Crossmarks. Dit strategisch adviesbureau is verantwoordelijk voor de instore-communicatie.

Het resultaat – Thuis
Inmiddels zijn er zes winkels geopend met de nieuwe formule in Sittard, Kerkrade, Helmond, Mierlo-Hout, Beek en Weert Molenakker.