Jennifer’s Flatbread

De opdracht – Visie ontwikkeling & ontwerp merkidentiteit
Jennifer Westgeest, ervaren (food) retail-specialist, merkte tijdens haar werk bij diverse grote food-retailers op dat écht gezond eten niet altijd lekker is. Vanuit die gedachte ontwikkelde zij het concept Jennifer’s Flatbread. Dit is de nieuwe manier van salade eten waarbij gezond en lekker perfect samengaan. Jennifer wil haar concept via verschillende kanalen uitdragen naar de (food) retail wereld. Sandenburg concept creation heeft een sprekende merkidentiteit voor dit vernieuwende foodconcept ontwikkeld.

De aanpak – De kracht van eenvoud
Jennifer’s Flatbread is flinterdun, krokant brood gemaakt van biologisch tarwebloem en water. Het toevoegen van een krokante bodem aan je salade in combinatie met een dressing zorgt voor een complete maaltijd. Het logo is afgeleid van de bereidingswijze van het brood van Jennifer’s Flatbread.

Daarnaast zijn de kleuren van de unieke dressings, waarmee Jennifer’s Flatbread wordt afgetopt, verwerkt in het design van de huisstijl. Om tot dit resultaat te komen hebben wij eerst een onderzoek uitgevoerd naar de richting en stijl die bij dit product past. Ook hebben wij onderzocht wat het product uniek maakt en waardoor het vrouwelijk en stoer geworden is. Onze Brand Identity ontwerpers ontwikkelden daarom een vrouwelijk, wit logo met een subtiele zwarte lijnvoering. Wij zorgen ervoor dat onze ontwerpen en de manier van communiceren aansluiten bij de doelgroep van Jennifer’s Flatbread.

Het resultaat – Fabulous Design
Naast dat het product gezond én lekker is, zijn de reacties op de uitstraling en identiteit van Jennifer’s Flatbread tot nu toe veelbelovend. Het design straalt ‘Fabulous Fingerfood!’ uit. De producten zijn nu te bestellen bij Deli XL. Bezoek eens de website jennifersflatbread.nl en bekijk hoe het bereid wordt.