Landmarkt Stadsmarkt

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie
In 2011 heeft Sandenburg Landmarkt Schellingwoude in Amsterdam Noord ontwikkeld, ontworpen en gerealiseerd. De versmarkt is een succesvol concept met voldoende bestaansrecht om uit te breiden. Daarom hebben wij Landmarkt Stadsmarkt ontworpen. Dit is een compacte stadsvariant van 400 vierkante meter gerealiseerd in de Pijp.

Ook op deze winkelvloer draait het om vers: veel groente en fruit, vis op ijs, versgebakken brood, ambachtelijk vlees en maaltijden ter plekke bereid voor thuis. Landmarkt werkt samen met lokale ‘helden’, zoals vishandel Tel en brood van Le Perron.

De aanpak – Stadsmarkt positionering
Samen met het Landmarkt team hebben wij een sterke positionering ontwikkeld voor de stadsmarkt. Daarvoor hebben wij de beoogde doelgroepen in kaart gebracht. Ook hebben wij de bedrijfsdoelstellingen voor deze stadslocatie vastgesteld. Aan de hand van ons Momenten van Waarde-model hebben wij bepaald hoe wij een unieke, onderscheidende en relevante versmarkt konden neerzetten.

Voor het ruimtelijk ontwerp hebben wij zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte. Eveneens hebben wij op basis van de functies van de verschillende vershoeken de beste routing vastgesteld. Waar mogelijk zijn functies samengevoegd om een optimaal renderende versmarkt te creëren. De sfeer, uitstraling en het materiaalgebruik zijn afgeleid van de versmarkt aan de Schellingwouderdijk. Een optimale versbeleving in een werkbare omgeving, dát staat centraal binnen dit ontwerp.

Het resultaat – Stadsmarkt aan de Van Woustraat
In oktober 2014 hebben wij Landmarkt Stadsmarkt aan de Van Woustraat gerealiseerd. Het is een plek voor lekker en gezond eten. Vakmensen van Landmarkt laten zien hoe producten gemaakt worden en geven advies. En je mag er uitgebreid proeven!