Landmarkt Amsterdam

Jaren droomden de bedenkers van Landmarkt over een overdekte versmarkt. Niet zomaar een versmarkt, maar een waar alle producten direct bij de producent vandaan komen. De bakker bakt het brood vers in de winkel en de slager bereidt het vlees voor je neus. Betaalbaarheid en toegankelijkheid zorgen ervoor dat je hier dan ook je dagelijkse boodschappen kunt doen. Samen met de opdrachtgever ontwikkelden wij de visie en het ruimtelijk ontwerp.

De aanpak – versmarkt in Amsterdam
Allereerst bepaalden wij de visie door middel van een tour met diverse bezoeken aan concepten in binnen- en buitenland. Tijdens werksessies kwam de visie voor Landmarkt met de opdrachtgever tot stand. Deze visie is gevisualiseerd in een visieboek. Op basis van deze visie hebben wij dan ook het ontwerp voor de eerste vestiging in Amsterdam gemaakt.

In het ruimtelijk ontwerp hebben wij een plantenkas van een voormalig tuincentrum getransformeerd naar een overdekte versmarkt. Het ontwerp is functioneel en bewust niet tot in detail afgewerkt. De kleuren en materialen van elke vershoek zijn afgestemd op het aanbod van producten. Dit zodat de vershoeken duidelijk herkenbaar zijn. Door het open en ‘vriendelijke’ karakter voelt de versmarkt toegankelijk voor iedereen.

Het resultaat – eerste Landmarkt versmarkt in Amsterdam
De eerste Landmarkt is geopend in Amsterdam-Noord (Schellingwoude). Vanaf de eerste dag is het dan ook een succes en een favoriete plek voor menig Amsterdamse fijnproever. Onlangs is Landmarkt Schellingwoude met 350 m2 aan versbeleving uitgebreid. Naast de nieuwe afdeling met huisgemaakte maaltijden zijn de bakkerij en de groente- en fruitafdeling vernieuwd. Ook is het restaurant in oppervlakte verdubbeld en biedt nu plaats aan 100 couverts.