Oulin

De opdracht – Oulin, China’s grootste keukenleverancier
Tijdens de World Expo 2010 in Shangai heeft China haar bezoekers laten zien hoe het leven in de toekomst eruit ziet. Volgens China is in de toekomst duurzaamheid gekoppeld aan comfort en gemak. China’s grootste keukenleverancier Oulin heeft ons benaderd om hen te helpen een plek te veroveren op de prestigieuze wereldtentoonstelling. Wij hebben de Chinese autoriteiten overtuigd dat ons voorstel vernieuwend en onderscheidend is. Wij hebben een ultramoderne, intelligente, zeer milieuvriendelijke keuken ontworpen.

De aanpak – Kitchen of the Future
Bij het ontwerp van de keuken maakten wij gebruik van industriële ontwerptechnieken. Het ontwerp is middels een 3D-animatie in lagen en als het ware ‘beeldhouwend’ tot stand gekomen. Het eindresultaat is een keuken die door een golvende beweging wordt omsloten. Dit levert een futuristisch, maar menselijk beeld op.

De ‘Keuken van de Toekomst’ bevat onder meer een interactieve inductiekookplaat. De geïntegreerde touch screens kunnen worden gebruikt om recepten op te zoeken en boodschappen te bestellen. Daarnaast bevat de keuken diverse innovaties zoals een zuiveringssysteem. Hierdoor komt mineraalwater uit de kraan. Een andere innovatie is de kastenwand. Na een simpele aanraking met je vingertop komt door middel van een speciale liftconstructie keukenapparatuur tevoorschijn. Ook is er een afzuiginstallatie die de lucht ontvet en schoon houdt. Verder bevat de keuken een innovatieve groentekas. In deze ‘Happy Farm’ kan de consument zelf lievelingsgroenten en –kruiden kweken. Bovendien absorberen de groenten CO2 en zetten dit om in zuurstof.

Het resultaat – World Expo in Shanghai
De door ons ontwikkelde ‘Kitchen of the Future’ was in 2010 een drukbezochte attractie in het World Home Themapaviljoen van China bij de World Expo in Shanghai.