Sodexo – A Break

De opdracht
Voor Sodexo hebben wij ‘A Break’ ontwikkeld: een unieke 24/7 cateringoplossing voor kleinere bedrijven of locaties zonder bedrijfsrestaurant, waarvoor de inzet van personeel vaak te kostbaar is. Echter, deze bedrijven en cateringlocaties hebben wel de behoefte aan een totaaloplossing voor de lunch. Sodexo biedt hiervoor een breed aanbod aan verse lunchproducten in een huiselijke sfeer waarbij de tussenkomst van bedienend personeel niet meer noodzakelijk is.

A Break is door Sodexo gepositioneerd tussen de ‘to go’ en de ‘traditionele catering’. De cateraar biedt een vers assortiment aan waarbij selfservice centraal staat. Bij dit concept hebben we geprobeerd om een huiselijke sfeer te creëren waarbij de gast het gevoel krijgt thuis aan de keukentafel te zitten.

De aanpak
Aan de hand van een uitgebreide briefing en een bezoek aan een aantal kleinere cateringlocaties hebben we een Programma van Eisen opgesteld. Op basis hiervan hebben we de modulaire opstellingsmogelijkheden inzichtelijk gemaakt via een schetsmatige visualisatie.

De producten worden gepresenteerd in een speciaal ontworpen ‘keukenwand’ bestaande uit modules. De keukenwand van A Break is een modulair ontworpen systeem met een minimale basis. Deze bestaat uit 4 wandmodules en afhankelijk van de locatie en de gebruikers zijn deze uit te breiden tot een compleet wandmeubel.De ‘couleur locale’ kan door het bedrijf optimaal benut worden door de implementatie van zijn eigen logo en huisstijl en daarnaast kan het bedrijf naar eigen inzicht de modules samenstellen.

Na het ontwikkelen en ontwerpen van A Break hebben we voor Sodexo een huisstijlhandboek ontworpen ten behoeve van de grafische uitingen. Op deze manier kan Sodexo de formule succesvol borgen op diverse locaties.

Het resultaat
Binnenkort zal Sodexo de eerste A Break pilotlocaties starten.