Sodexo Fair2Food

De opdracht Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie
Sodexo Education verzorgt op maat gemaakte cateringdiensten voor onderwijsinstellingen. De scholier en student staan hierin centraal. Dat komt onder andere tot uiting bij ‘Fair2Food’, waarbij versbeleving, duurzaamheid en verantwoorde producten de boventoon voeren. Sodexo Education vroeg ons hen te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van het project. Fair2Food wordt toegepast op alle onderwijslocaties van Sodexo, met name (hoge)scholen en universiteiten.

De aanpak – Catering voor onderwijsinstellingen
Ter voorbereiding hebben wij de bestaande situatie geanalyseerd. Samen met het management team van Sodexo hebben wij tijdens brainstorm- en werksessies de kernwaarden en de visie bepaald. Hierbij hebben wij ook gelet op het onderscheidend vermogen binnen de onderwijsmarkt. De visie is een belangrijke kapstok voor alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatie, assortiment, medewerkers, promotie en identiteit.

Gezamenlijk zijn voor Fair2Food vijf kernwaarden bepaald en uitgewerkt. Deze zijn vers beleving, verantwoorde producten, duurzaamheid, transparant en innovatief en dynamisch. De ontwikkeling van Fair2Food is een doorlopend proces. Regelmatig bespreken wij met het team van Sodexo Education welke punten verbeterd kunnen worden. Op deze manier helpen wij Sodexo Education hun merkdoelstellingen waar te maken.

Het resultaat Food concept aanpasbaar aan locatie
In 2008 is Fair2Food bij het dynamische studentenpubliek van Sodexo Education geïntroduceerd. Fair2Food is inmiddels toonaangevend in de onderwijs foodservice. Het helpt onderwijsinstellingen bij het behalen van hun MVO-doelstellingen. Minimaal 40% van het gehele Fair2Food assortiment voldoet namelijk aan de eis ‘eerlijk en transparant’. Fair2Food maakt gezonde producten hip en populair. Niet alleen door aansprekende presentatie, maar ook door de sfeervolle visuele communicatie richting de gast. Een verbeterde customer journey en een verhoogde exploitatieresultaat door een toegenomen bezoekersaantal zijn het gevolg. De kracht van het concept is de mogelijkheid om het aan te passen aan elke individuele locatie.