Sodexo Forum

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & borging
Het Forum concept is een high-end cateringconcept. Dit concept biedt Sodexo’s klanten een oplossing voor het onbenut laten van de kostbare ‘bedrijfskantine’ ruimtes buiten de traditionele openingstijden om.

De aanpak – Aangepaste zitvormen
Wij hebben onderzoek gedaan naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van food en catering. Daarnaast hebben wij de gewenste doelgroep geanalyseerd. Wij hebben hun manier van eten, werken, ontspannen en verblijven in kaart gebracht. Op basis van deze bevindingen hebben wij een food concept ontwikkeld dat goed aansluit op de flexibele manier van werken.

Met ons onderzoek als uitgangspunt hebben wij vijf verschillende zitvormen gedestilleerd. Elke vorm heeft zijn eigen verhouding in werken, eten en ontspannen. Daarnaast hebben wij gekeken naar het onderscheidend vermogen, de herkenbaarheid, service en innovatie. Deze zitvormen hebben wij uitgewerkt in vormgeving, materiaal, verlichting en meubilair. Ook hebben wij specifiek voor dit concept meubilair ontworpen, welke optimaal gebruikt kunnen worden in een ‘het nieuwe werken-omgeving’.

Parallel hieraan hebben wij een heldere brand identity gecreëerd. We communiceren daarbij met een eigenwijze beeldtaal met een nostalgische ondertoon. De belangrijkste kernwaarden van het concept zijn: intelligent, ongedwongen, kwaliteit en een beetje humor.

Het resultaat – Sodexo Forum in Brussel
Onder het motto ‘Let’s meet & eat’ kunnen gasten elkaar ontmoeten, lunchen, netwerken, afzonderlijk werken en vergaderen onder een dak. Dit concept geeft Sodexo (internationaal) de mogelijkheid om hun klanten een passend aanbod te bieden.