‘This is Eindhoven’ Brandstore

De opdracht – ‘This is Eindhoven’ Brandstore
Eindhoven positioneert zich als dé hotspot van technologie, design en kennis onder het motto ‘This is Eindhoven’. De city marketing organisatie Eindhoven365 lanceerde onder dit motto samen met Gemeente Eindhoven een gloednieuwe huisstijl en een sprekend beeldmerk. Het resultaat is één sterke merkidentiteit van de stad Eindhoven. Wij zijn ingeschakeld om fysiek gestalte te geven aan die nieuwe merkidentiteit door het ontwikkelen en ontwerpen van de ‘This is Eindhoven’ Brandstore. De doelstelling van deze city brand store is tweeledig. Enerzijds is het een omgeving geworden waar bezoekers en bewoners door middel van interactie, informatie en inspiratie de stad kunnen beleven. Anderzijds versterkt de Eindhoven brandstore de herkenbaarheid van de nieuwe brand identity.

De aanpak – Samenwerken met lokale ontwerpers
Onze expertise op het gebied van citymarketing, (VVV) winkellogistiek en category management hebben wij toegepast in het ruimtelijk ontwerp. Voor een optimale beleving van Eindhoven hebben wij samengewerkt met het lokale ontwerpbureau Edhv. Samen met Edhv hebben wij gezorgd voor het echte ‘Eindhoven gevoel’ door het merk Eindhoven concreet te maken in tekst en beeld in de ruimte.

Uitgangspunt van het ontwerp zijn de drie hoofdthema’s: technologie, design en kennis. Een ander uitgangspunt is de flexibele winkelinrichting. Het interieur biedt de mogelijkheid om eenvoudig een andere opstelling en presentatie te creëren. Daarnaast staan medewerkers niet meer alleen achter de balie, maar staan zij gemakkelijk in contact met gasten. Een centraal geplaatste, grote leestafel verbindt hospitality en retail.

Resultaat – Winnaar Nationale Citymarketing Trofee
De Eindhoven Brandstore is in combinatie met het CoffeeLab UC, dé nieuw toegangspoort van de stad. Eindhoven won mede hiermee voor het tweede jaar op rij de Nationale Citymarketing Trofee.