Total Café Bonjour

De opdracht – Vernieuwend bakery en retail concept in petrol
Met het door ons ontwikkelde nieuwe bakery en food-/shop concept speelt Total Nederland in op de veranderende behoefte van de klant. Dit bakery en retail concept is vernieuwend en onderscheidend voor de petrol branche. Total heeft ons ingeschakeld voor de conceptontwikkeling van Café Bonjour. Het concept maakt het verschil binnen de branche en speelt in op de huidige veranderingen in de markt.

De aanpak – Breken met tradities
In samenwerking met het team van Total en Landmännen Unibake hebben wij de conceptstrategie en de visie ontwikkeld voor het nieuwe concept. Aan de hand van onderzoek naar de behoeften van de klant en trends in food is bepaald wat het concept onderscheidend en toekomstbestendig maakt. In deze visie ligt de focus niet meer op brandstof en tabak maar op foodservice en vers beleving. De medewerker staat direct in contact met de klant en kan hem optimaal bedienen. De rol van de medewerkers verandert van caissière naar gastvrije ‘host’. De klant wordt een binnen dit concept een echte gast.

Een randvoorwaarde bij het foodservice design is dat Café Bonjour met de nieuwe bakery eenvoudig te integreren is in de huidige uitstraling. Hierdoor is het concept gemakkelijk uit te rollen in bestaande Total shops.

Resultaat – Total maakt het verschil
Het nieuwe food en retail concept heeft bewezen het verschil te maken binnen de petrol branche. Het concept is reeds geopend in Zaandam en tevens geïmplementeerd in Total Aurora aan de A4.