Unilever HIVE – Foods Experience Keukens

Sandenburg heeft sinds 2017 een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van het wereldwijd unieke Unilever R&D Foods centrum in Wageningen. Dat geldt specifiek voor strategie, naming & brand identity, de fysieke end-to-end experience, re- en onboarding programma’s en de Food Experience Kitchens.

De opdracht – Voorbereidingsfase bouw – Food Experience Kitchens
Ter inventarisatie en voorbereiding voor de bouw van Unilever Foods Innovation Centre in Wageningen heeft Sandenburg in 2017 een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling van het F&B en Hospitality concept, alsmede de gedetailleerde indeling, logistiek en technische voorzieningen van de Food Experience Kitchens en het openbare restaurant. Tijdens deze fase is nauw samengewerkt met Arcadis en Fokkema & Partners Archictecten.

De aanpak – Conceptueel raamwerk
Eerst zijn de diverse doelgroepen benoemd met hun specifieke customer journeys. Zo verwachten medewerkers persoonlijke waardering, een plezierige werkomgeving, ondersteuning op het gebied van voeding en stimuli om samen te werken binnen het ecosysteem. De overige bezoekers willen nieuwe dingen leren maar ook foodiness, voedingsmiddelentechnologie, de beste catering, een duurzaam aanbod en de bekende Unilever-merken ter plekke ervaren. Aanvankelijk zijn aan Unilever een drietal onderscheidende food & beverage en hospitality scenario’s voorgelegd inclusief kostenindicaties in relatie tot o.a. installaties, apparatuur, openingstijden, type assortiment en inzet van personeel. Het gekozen scenario is uitgewerkt tot een Programma van Eisen, een logistiek plan, gedetailleerde plattegronden, inventarisatie van apparatuur (inclusief hergebruik) en bestek.

Het resultaat – Het voedsel van de toekomst
De uiteindelijk gerealiseerde HIVE Foodmarket is een volledig open ruimte waarin het voedsel van de toekomst aan bezoekers wordt geserveerd. Dit restaurant wordt sinds de opening in november 2019 niet alleen door de 500 medewerkers gebruikt, maar ook door bezoekers als startups, wetenschappers en studenten. In de vier high-tech Food Experience Kitchens werken chefs van over de hele wereld met Unilever samen aan de ontwikkeling van voedingsinnovaties.