Unilever HIVE – End-to-end experience

Sandenburg heeft sinds 2017 een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van het wereldwijd unieke Unilever R&D Foods centrum in Wageningen. Dat geldt specifiek voor strategie, naming & brand identity, de fysieke end-to-end experience, re- en onboarding programma’s en de Food Experience Kitchens.

De opdracht – Creëer een naadloze ervaring
Sandenburg is gevraagd om de visitor journeys van de verschillende gebruikers van Unilever Foods Innovation Centre in kaart te brengen en het openbare gedeelte van het gebouw te voorzien van touchpoints (contactpunten) die een belangrijke bijdrage leveren aan de openheid, transparantie, variatie in werkvormen en verbinding tussen de gebruikers onderling met als doel het stimuleren van een cultuur van open innovatie. Het resultaat: een totale end-to-end-experience voor HIVE waar iedereen zich vrij kan bewegen.

De aanpak – Visitor journeys
Samen met Unilever hebben we de strategische uitgangspunten geformuleerd. HIVE draait om betekenisvol leren (inspiring), samenwerking en co-creatie (engagement), snelheid en nieuwe inzichten (innovative). Vervolgens hebben we de belangrijkste doelstellingen per doelgroep gedefinieerd aan de hand van de visitor journeys voor de medewerker, co-creator, student en businesspartner.

We hebben op basis van bovenstaande de online en fysieke touchpoints in het gebouw en daarbuiten geplot. Voor alle doelgroepen geldt dat de journey begint hoe men online en bij de entree in Wageningen ontvangen wordt. Bezoekers moeten zich bij het eerste contact direct welkom en geïnspireerd voelen. Ieder touchpoint is een moment van waarheid. Bij het vertrek moet elke bezoeker niet alleen feedback kunnen geven, maar ook het gevoel hebben dat ze onderdeel zijn of deel willen uitmaken van de wereldwijde HIVE-community. HIVE is binnen het ecosysteem van Wageningen Campus altijd de beste plek voor het experiment, het testen van ideeën en het delen van nieuwe concepten die goed zijn voor consument en planeet.

Het resultaat – HIVE is open
De digitale en fysieke end-to-end experience touchpoints informeren, inspireren en activeren de doelgroepen. Het designteam van Sandenburg heeft in nauw overleg met Unilever het experience en spatial design ontwikkeld voor onder andere de buitenruimte, de ontvangst, de foodmarket, de showcase van de Unilever Channels, de townhall en het pitch podium.