Unilever HIVE – Naming & Brand Identity

Sandenburg heeft sinds 2017 een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van het wereldwijd unieke Unilever R&D Foods centrum in Wageningen. Dat geldt specifiek voor strategie, naming & brand identity, de fysieke end-to-end experience, re- en onboarding programma’s en de Food Experience Kitchens.

De opdracht – Breng ons tot leven
Sandenburg is door Unilever gevraagd om conceptueel en visueel invulling te geven aan de verhaallijn voor het Unilever Foods Innovation Centre: Being part of the innovation ecosystem and leading the way to make Sustainable Living Commonplace.

Wij hebben Unilever geadviseerd en begeleid in het proces om te komen tot een compleet nieuwe naam en identiteit die het gebouw letterlijk en figuurlijk opent naar de buitenwereld, en de rol aanjaagt van Unilever binnen het ecosysteem van Wageningen Campus.

De aanpak – De ontwikkeling van een hart en een ziel
Door het ontwikkelen van een aansprekende identiteit hebben we een ziel en een hart gecreëerd waarmee het Unilever Foods Innovation Centre als HIVE tot leven wordt gebracht bij alle gebruikers van het gebouw.

De pijlers van de ontwikkelde identiteit zijn enerzijds de Unilever-waarden integriteit, respect, verantwoordelijkheid en pionieren. Het moet anderzijds recht doen aan de ambitie om een vernieuwer in de voedselindustrie te zijn. De naam HIVE stelt het ecosysteem centraal en is relevant voor co-creators, studenten, businesspartners en medewerkers van Unilever. We hebben gekozen voor een merkarchetype dat staat voor verbeelding, creativiteit, originaliteit, intuïtie, dromen verwezenlijken, ideeën visualiseren en initiëren van veranderingen. De inspiratiebron vormt de bijenkorf (beehive) en de wijze waarop bijen als één team samenwerken. Het gevoel van een zwerm gelijkgestemde individuen ligt besloten in de merkidentiteit van HIVE die als fundamenten kent ‘samenwerken’, ‘innovatie’ en ‘voedsel van de toekomst’.

Het resultaat – de buzz van HIVE
Het gebouw en het bijbehorende online platform worden gekenmerkt door een heldere merkidentiteit met aansprekende uitingen ten aanzien van logo, huisstijl, branding, tone of voice, wayfinding, en signing. Met de opening van HIVE wil Unilever laten zien dat het bedrijf een inspirerende en innovatieve open ‘toolbox’ biedt aan internationale community van vernieuwers in voeding.