Unilever HIVE – Re- en Onboarding

Sandenburg heeft sinds 2017 een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van het wereldwijd unieke Unilever R&D Foods centrum in Wageningen. Dat geldt specifiek voor strategie, naming & brand identity, de fysieke end-to-end experience, re- en onboarding programma’s en de Food Experience Kitchens.

 De opdracht – Ontwikkel re- en onboardingprogramma’s
Als onderdeel van het strategische traject R&D Foods Transformation hebben we speciale medewerkersprogramma’s ontwikkeld waarin de bedrijfscultuur, de nieuwe vorm van samen werken, het hoge ambitieniveau en de innovatiesnelheid onder de medewerkers en toekomstige collega’s van Unilever R&D Foods tot leven komt.

De aanpak – Een nieuwe werkcultuur
We hebben de volgende ambitie geformuleerd: Unilever Foods Innovation Centre – HIVE is een inspirerende en dynamische voedselinnovatie hub die dient als een katalysator voor verandering. HIVE biedt binnen het ecosysteem van Wageningen Campus nieuwe inzichten, innovaties en kansen om eerlijke, gezonde, heerlijke en duurzame voedselproducten te ontwikkelen. We hebben met dit doel voor ogen een raamwerk opgesteld voor de ontwikkeling van medewerkersprogramma’s die een gevoel van urgentie creëren en de gewenste cultuur van co-creatie en open innovatie garanderen.

Er is een meerdaags programma ontwikkeld waar medewerkers, komende van drie voormalige R&D Foods sites, ontdekken dat ze in Wageningen deel uitmaken van een gevarieerde, multi-etnische groep collega’s, die elkaar vinden op inspirerende en innovatiegedreven onderwerpen waar interactie en verbinding essentieel zijn.

Het resultaat – Welcome to HIVE
Op de eerste dag ‘Welcoming you to HIVE’ leren groepen van 40-50 medewerkers elkaar en de locatie beter kennen.  Ze ontdekken hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan de gepropageerde cultuur van co-creatie. Elke deelnemer wordt gevraagd om zijn of haar eigen persoonlijke future foods moonshot te bedenken. De dag eindigt met een uitleg over ‘hero innovations’, de voedingsinnovaties van Unilever en zijn businesspartners.

Op de tweede dag wordt dit uitgebouwd met ‘Living the HIVE’ en presenteren collega’s hun persoonlijke future foods moonshots aan elkaar. Ook bereiden werknemers een pitch voor om een voedselinnovatie aan collega’s te presenteren. Op basis van de eerste HIVE onboarding dagen zijn de reacties van Unilever medewerkers enthousiast over HIVE en hun rol binnen het platform.