VVV vestigingsformule

De opdracht Visie ontwikkeling & ontwerp
In samenwerking met VVV Nederland hebben wij diverse gemeenten en formulenemers overtuigd van de toegevoegde waarde van een formule. Deze overkoepelende formule heeft een bijdrage geleverd aan de landelijke herkenbaarheid van VVV. De formule bewaart de juiste balans tussen het collectieve VVV merk en het specifieke (merk)beeld van de bestemming. Vanuit dit uitgangspunt hebben wij zowel op ruimtelijk als grafisch gebied de VVV vestigingsformule ontworpen.

De aanpak  Eén herkenbare identiteit
Wij hebben ervoor gekozen om de vestigingsformule uit verschillende componenten te laten bestaan. Op deze manier kan de formulenemer de vestiging naar eigen smaak inrichten. Wij hebben de interieurcomponenten zó vormgegeven en gematerialiseerd dat zij toepasbaar zijn in de meest uiteenlopende bestaande interieurontwerpen en formules (zoals bijvoorbeeld ANWB). Daarnaast zijn diverse displays en het gebruik van multimedia in de formule mogelijk. Ook hebben wij rekeningen gehouden met het verschil in budget van grote en kleine VVV locaties.

De VVV vestigingsformule biedt de formulenemer de unieke mogelijkheid om een lokale identiteit te creëren, met de kwaliteit van een landelijk sterk merk. De lokale identiteit wordt gebaseerd op een zelf te kiezen kleurencombinatie en een bijbehorend signing programma. Zo kan de lokale identiteit aansluiten op de ‘couleur locale’. Op deze manier zijn zowel de VVV als de betrokken regio- of citymarketingorganisatie binnen de vestiging duidelijk herkenbaar.

Het resultaat –  Een sterke VVV vestigingsformule
Een overzicht van alle componenten van de VVV vestigingsformule en voorbeelden van alle VVV vestigingen die werken met de formule is te vinden op www.vvvvestigingsformule.nl.