Holland Design & Gifts

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie
De souvenirs die vandaag de dag te koop zijn, geven een clichématig en traditioneel beeld van Nederland weer. Niet echt een modern visitekaartje, terwijl Nederland tot de top van de design wereld behoort. Daarom nam Markus Konings samen met NBTC Holland Marketing het initiatief om Holland branding en Dutch Design aan elkaar te koppelen. Als resultaat is een Dutch Design Platform ontstaan. Sandenburg maakte het ontwerp voor de webshop shop.holland.com.

De aanpak – Storytelling
Samen met mede-initiatiefnemer Erik Visser, ervaren retail-strateeg, ontwikkelden wij het grafische concept voor de webwinkel. Met onze ervaring op het gebied van communicatie en storytelling wisten wij een originele webshop te ontwikkelen. Wij verzorgen ook bijbehorende on- en offline communicatie, zoals banners, visitekaartjes, flyers en packaging. Op het Holland Design & Gifts platform kunnen Dutch Designers hun unieke product aanbieden. Zij krijgen een podium om het verhaal achter het product te vertellen. Het platform fungeert niet alleen als een visitekaartje voor Nederland, maar ook voor Nederlandse ontwerpers.

Allereerst is voor de ontwikkeling van de e-commerce strategie een onderzoek gedaan naar het online gedrag van consumenten. Op basis hiervan hebben wij een toegankelijke, laagdrempelige webwinkel ontworpen. Hiermee wordt Nederland als ‘open-minded country’ op de kaart gezet zoals het is: inventive, colourful, welcoming en enterprising.

Het resultaat – Eigenzinnig design
Of je nu iets bijzonders, grappigs of nuttigs aan jezelf of aan een ander cadeau wilt geven, Holland Design & Gifts heeft het. Het is de webshop voor eigenzinnig design, kleurrijke accessoires en originele cadeaus uit Nederland. Alle producten zijn toegelicht met een aansprekend verhaal. Neem een kijkje op shop.holland.com en lees meer over wat onze Nederlandse ontwerpers in huis hebben!