Zinzia Zorggroep

De opdracht – Visie ontwikkeling & ontwerp

Zinzia Zorggroep ondersteunt oudere mensen met dementie en/of lichamelijke klachten. Zinzia Zorggroep heeft Sandenburg gevraagd om de gemeenschappelijke ruimtes te ontwerpen. De ruimtes omvatten de entree, de bibliotheek/wasbar, het experience center, het Grand Café en de andere restauratieve voorzieningen. Ook voor de fitness, fysio en bewegingsconsulent, Hello Zinzia, hebben wij een ruimte ontworpen. Daarnaast hebben wij ook een ruimtelijk ontwerp gemaakt voor de verkeers- en loungeruimte en het evenementengebied. 

De aanpak – Gebruikersgroepen als uitgangspunt

Door middel van een ideevorming werksessie hebben wij samen met het team van Zinzia Zorggroep een passend concept ontwikkeld. Tijdens deze werksessie hebben wij de kernwaarden van het concept vastgesteld. Hierbij hebben wij gekeken vanuit het oogpunt van de verschillende gebruikersgroepen. Ook hebben wij de functionele & emotionele behoeftes van de gebruikersgroepen vastgelegd. Dit hebben wij gebruikt als input voor het ontwerp. Natuurlijk hebben wij bij het ontwerp ook gelet op de specifieke functies van de ruimtes. Voor elke ruimte is een eigentijdse look & feel ontwikkeld en toegepast in het ruimtelijk ontwerp. Naast het ontwerpen van maatwerkonderdelen, hebben wij ook een voorstel gedaan voor uit de handel verkrijgbare meubels. Op basis hiervan hebben wij een realisatiebegroting opgesteld. 

Het resultaat – Een thuis voor de bewoners van Oranje Nassau’s Oord

Op basis van ons ontwerp worden de verschillende ruimtes gerealiseerd. Dit wordt een fijne, rustgevende plek voor de bewoners van het Oranje Nassau’s Oord in Wageningen.

Bekijk een ander Health care project: St. Anna Zorggroep!