Haagsche Bluf

De opdracht – Visie ontwikkeling
In samenwerking met Geste Groep transformeren wij de Haagsche Bluf. Dit Haagse winkelcentrum ligt in het hart van het A1 winkelgebied. Het wordt een inspirerende en levendige (food)horeca en retail hotspot. Het concept richt zich met name op dag bezoekers, expats en het jonge publiek uit het aangrenzende alternatieve Hofkwartier. Passend binnen de visie zal er een drie of vier sterren boetiekhotel met 57 kamers en een foodhal komen.

 

De aanpak – Onderzoek & analyse
Allereerst hebben wij de behoeften van bezoekers van de Haagse binnenstad inzichtelijk gemaakt. Daarnaast hebben wij veranderingen op het gebied van technologie, demografie, passantenstromen en sociale verbinding onderzocht. Op basis hiervan hebben wij de mogelijkheden en kansen van Haagsche Bluf in kaart gebracht. De resultaten hebben wij verwerkt in een visiedocument. Hierin hebben wij de visie, strategie en propositie voor Haagsche Bluf beschreven.

 

Het resultaat – Een bruisend (food)retail en horecagebied
Met dit visiedocument benaderen wij samen met Geste Groep vernieuwende en enthousiaste ondernemers. Op deze manier maken wij van Haagsche Bluf een bruisend (food)retail en horecagebied. Wij bewaken het totaalconcept en faciliteren een brede samenwerking tussen diverse ondernemers. Het boetiekhotel en de foodhal gaat voor veel reuring zorgen. In de zomer van 2018 wordt gestart met de bouwkundige aanpassingen van Haagsche Bluf.

 

Genoemd in de media: Telegraaf, Vastgoedjournaal, Den Haag Centraal en de Architect.