I amsterdam Store

De plek voor iedereen die wil weten wat er te doen is in de hoofdstad en zich wil laten inspireren.

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie

De I amsterdam Store is geopend in de IJ-hal van Amsterdam CS. Het is dé plek voor iedereen die zich wil laten inspireren over onze hoofdstad. Krijg hier de beste tips over musea, theaters, events en festivals in de metropool Amsterdam. Uiteraard kun je er ook ‘Best of Amsterdam’ producten kopen. Wij hebben het concept in samenwerking met het team van Amsterdam Marketing en Joachim Baan ontwikkeld. Daarnaast zijn we verantwoordelijk geweest voor het gehele ontwerp tot en met de complete realisatie van de I amsterdam Store.

De aanpak – Etalage van de stad!

Samen met het team van Amsterdam Marketing hebben wij de visie ontwikkeld. Dit project is een nieuwe benadering van informatievoorziening gekoppeld aan het beste dat Amsterdam te bieden heeft. Vanuit deze nieuwe citymarketing strategie is de lay-out, look & feel, routing en indeling van de I amsterdam Store tot stand gekomen. Daarnaast hebben wij meegedacht hoe het I amsterdam merchandise-assortiment versterkt kan worden en hebben wij trainingen verzorgt voor de Visual Merchandising. Het optimaal informeren en inspireren van bezoekers zijn belangrijke aspecten.

Het hoofdthema van de store is ‘verbinden’. Dit is vertaald naar een uniek licht- en lijnenspel op het plafond en de vloer. Mensen, merken en bedrijven worden zo letterlijk verbonden met de metropool Amsterdam. Door middel van iconische presentaties wordt deze verbinding ook bereikt.

Het resultaat – Best of Amsterdam!

De I amsterdam Store is de etalage van de stad. Alles is puur Amsterdams in de I amsterdam Store. Als je het beste van Amsterdam wilt weten, proeven en beleven, bezoek de I amsterdam Store op Amsterdam CS in de nieuwe IJ-hal of ga naar iamsterdam.com/i-amsterdam-store.