I amsterdam Store

De plek voor iedereen die wil weten wat er te doen is in de hoofdstad en zich wil laten inspireren.

De opdracht – Visie ontwikkeling, ontwerp & realisatie

Intussen is de I amsterdam Store is geopend in de IJ-hal van Amsterdam Centraal Station. Het is dé plek voor iedereen die zich wil laten inspireren over onze hoofdstad. Je krijgt hier de beste tips over musea, theaters, evens en festivals in Metropool Amsterdam. Uiteraard kun je hier ook ‘Best of Amsterdam’ producten kopen. Wij hebben dit concept, in samenwerking met Amsterdam Marketing en Joachim Baan, ontwikkeld. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk geweest voor het ontwerp tot en met de complete realisatie van de I amsterdam Store.

De aanpak – Etalage van de stad!

Samen met het team van Amsterdam Marketing hebben wij de visie ontwikkeld. Dit project is ook een nieuwe benadering van informatievoorziening gekoppeld aan het beste dat Amsterdam te bieden heeft. Vanuit deze nieuwe citymarketing strategie is de lay-out, look & feel, routing en indeling van de Store tot stand gekomen. Daarnaast hebben wij ook meegedacht aan hoe het I amsterdam merchandise assortiment versterkt kan worden. Het optimaal informeren en inspireren van bezoekers zijn dan ook de belangrijkste aspecten.

Het hoofdthema van de Store is ‘verbinden’. Dit is vertaald naar een uniek licht- en lijnenspel op het plafond en de vloer. Ook mensen, merken en bedrijven worden zo verbonden met de Metropool Amsterdam. Door middel van iconische presentaties wordt deze verbinding ook bereikt.

Het resultaat – Best of Amsterdam!

De I amsterdam Store is de etalage van de stad. Alles is puur Amsterdams in de I amsterdam Store. Als je het beste van Amsterdam wilt weten, proeven en beleven, bezoek de I amsterdam Store op Amsterdam CS in de nieuwe IJ-hal.